LA PLANTÀ DEL VIDRE

Campanya

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana i els ajuntaments participants que celebren Festes de Falles, posa en marxa la campanya “La Plantà del Vidre” amb l’objectiu de fomentar el reciclatge d’envasos de vidre durant les Falles 2023.

La iniciativa pretén conscienciar a la ciutadania, i especialment als fallers, sobre la importància de separar correctament els residus d’envasos de vidre durant el transcurs de les festes. Per a això, Ecovidrio decorarà els contenidors de vidre pròxims als casals i marcarà un repte per a cada municipi de quilograms d’envasos de vidre recollits durant les festes.

En la campanya participen un total d’13 municipis: La Pobla de Vallbona, Llíria, Benaguasil, Cullera, Gandia, Catarroja, Torrent, Paterna, L’Eliana, La Vall d’Uixó, Godella, Borriana i Algemesí. Entre ells competiran per ser el municipi més reciclador.

El guanyador serà el que més punts aconsegueixi per igualar o superar la taxa de reciclatge de vidre de març de l’any anterior, així com per la difusió que faci de la iniciativa. El premi consisteix en una plantació d’arbres per a la localitat en el qual cada casal faller podrà apadrinar un exemplar.

Així mateix, tots els municipis que superen el repte de reciclatge proposat aconseguiran el guardó verd de Ecovidrio. També hi haurà un premi per a totes les Falles que reciclen, en el seu propi contenidor, 400 kg o més de residus d’envasos de vidre. En aquest últim cas, el premi serà un miniglú amb la imatge de campanya.

Per a reforçar la campanya, educadors ambientals visitaran els dies 16 i 17 de març els casals per a informar sobre la importància del reciclatge dels envasos de vidre i els beneficis que reporta al medi ambient i a la societat.

“La Plantà del Vidre” compta amb el suport de la Generalitat Valenciana, que juntament amb Ecovidrio, aposten per col·laborar amb els fallers per a millorar la sostenibilitat de les festes i que siguen més respectuoses amb el medi ambient a través d’una correcta gestió dels residus d’envasos de vidre.