LA PLANTÀ DEL VIDRE

Sis municipis reben el guardó verd després de superar el repte de reciclatge durant les Falles

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, i la Generalitat Valenciana, ha realitzat el lliurament de guardons de la campanya ‘La Plantà del Vidre’, una iniciativa desenvolupada durant les passades festes de Falles per a conscienciar sobre la gestió responsable dels residus d’envasos de vidre i en la qual van competir tretze municipis fallers per ser el més sostenible.

A l’acte han assistit el secretari autonòmic de Medi Ambient i Territori, Javier Sendra; el director general de Qualitat i Educació Ambiental, Jorge Blanco; la directora d’Operacions i Finances de Ecovidrio, Ana Cardona, el gerent de zona de Ecovidrio a la Comunitat Valenciana, Roberto Fuentes; així com representants municipals de les poblacions guanyadores.

Els municipis de Llíria, amb 26.080 kg; Borriana, amb 43.740 kg; L’ Eliana, amb 32.540 kg; Godella, amb 18.300 kg; Paterna, amb 69.540 kg; i La Pobla de Vallbona, amb 37.420 kg, han rebut el ‘Guardó Verd’ de Ecovidrio, després de superar el repte de reciclatge proposat durant les festes i per la difusió que han fet de la campanya.

A més d’estos guardons, la campanya comporta un premi final, consistent en la plantació d’arbres apadrinats per les comissions falleres. En este sentit, Llíria ha sigut la població guanyadora de ‘La Plantà del Vidre’ en ser la que més punts va aconseguir després de superar el percentatge proposat per Ecovidrio per la recollida de vidre, respecte al mateix període de l’any anterior, així com per la difusió que va fer de la iniciativa.

La iniciativa, que es va desenvolupar durant els dies de celebració de les festes, pretenia conscienciar a la ciutadania, i especialment als fallers, sobre la importància de separar correctament els residus d’envasos de vidre durant el transcurs de les festes. Per a això, Ecovidrio va decorar els contenidors de vidre pròxims als casals i va marcar un repte per a cada municipi de quilograms d’envasos de vidre arreplegats durant les festes.

Així mateix, totes les Falles participants que han reciclat en el seu propi contenidor 400 kg o més de residus d’envasos de vidre han rebut un miniglú amb la imatge de campanya.

“La Plantà del Vidre” compta amb el suport de la Generalitat Valenciana, que juntament amb Ecovidrio aposten per col·laborar amb els fallers per a millorar la sostenibilitat de les festes i que siguen més respectuoses amb el medi ambient a través d’una correcta gestió dels residus d’envasos de vidre.